Natječaj Karlo Veliki!

Nagradu zajednički organiziraju Europski parlament i Zaklada “Karlo Veliki” iz Aachena te se dodjeljuje svake godine za projekte koje vode i organiziraju mladi u dobi od 16 do 30 godina. Rok prijave na natječaj je 2. veljače 2015.

Nagrada se dodjeljuje mladima koji svojim projektom potiču na međusobno razumijevanje, promiču razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta, te nude praktične primjere Europljana koji žive zajedno kao jedna zajednica. Prethodni pobjednici uključuju programe razmjene mladih, umjetničke, ali i online-projekte s europskom dimenzijom.

Tijek natječaja “Karlo Veliki” za 2015. godinu

  • Početak postupka prijave: 2. prosinca 2014.
  • Krajnji rok za prijave:  2. veljače 2015.
  • Izbor 28 finalnih projekata od strane nacionalnih žirija: 13. ožujka 2015.
  • Izbor tri najbolja projekta od strane europskog žirija: 23. travnja 2015.
  • Ceremonija dodjele nagrade: 12. svibnja 2015.

Najbolji projekt osvaja nagradu od 5.000 €, drugoplasirani projekt osvaja iznos od 3.000 €, a treće mjesto ponijet će nagradu od 2.000 €. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament u Bruxellesu ili Strasbourgu u proljeće, a predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen u svibnju 2015. godine, gdje će prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade. Prošlogodišnji pobjednici na ovom natječaju posjetili su Europski parlament u Bruxellesu i susreli se s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom te brojnim drugim eurozastupnicima.

Više samoj nagradi i prijavi na natječaj pročitajte ovdje.